TİTCK BAŞKANLIĞININ HASILAT GİRİŞLERİ KONULU DUYURUSU

TİTCK Başkanlığının Hasılat Girişleri Konulu Duyurusu

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 01.04.2021 tarihinde yayımlanan duyuru ile, eczanelerin 2020 yılı KDV hariç hasılat bilgilerinin, İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde yer alan hasılat giriş ekranına 01.04.2021-30.04.2021 tarihleri arasında girileceği bildirilmiş ve aynı tarihte internet sayfamızdan da duyurulmuştu.

Kurum tarafından 14.04.2021 tarihinde yayımlanan duyuru aşağıdaki şekildedir:

“Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrası doğrultusunda KDV hariç hasılat bilgilerinin beyan edilmesi için İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde yer alan hasılat girişi ekranı 01.04.2021 tarihinde açılmış olup; 2020 yılına ait KDV hariç hasılat bilgilerinin 30.04.2021 tarihine kadar girilmesi gerekmektedir.

30.04.2021 tarihinden sonra KDV hariç hasılat bilgilerini beyan etmeyen eczacılarımızın İlaç Takip Sistemine erişimi, beyan edildiği tarihe kadar geçici olarak engellenecek ve gerçeğe aykırı ya da hatalı beyanda bulunan eczacılarımız hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılacaktır.

14.04.2021 tarihi itibari ile yaklaşık üçte bir eczacımız tarafından veri girişi yapıldığı tespit edilmiş olup; 30.04.2021 tarihinin veri girişi için son tarih olduğu göz önünde bulundurulduğunda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına tüm eczacılarımızın ivedilikle veri girişini yapması,

Bununla birlikte veri girişi yapan eczacılarımızın hatalı evrak yüklediği veya yüklenen evrakta bulunan bilgilerle uyuşmayan KDV hariç hasılat beyanında bulundukları tespit edilmiş olup; veri girişi yapan eczacılarımızın söz konusu evrak ve beyanlarını gözden geçirmesi hususları önemle duyurulur.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.