SATIŞ BLOKAJI KALDIRILAN İLAÇLAR HAKKINDA TİTCK DUYURUSU

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 10.12.2021 tarihinde (bugün) “Tüm Sağlık Kuruluşlarının Dikkatine” başlıklı yayımlanan duyuru aşağıdaki şekildedir;

“Koçak Farma İlaç ve Kimya San. A.Ş.’ nin ruhsatına sahip olduğu Calcium Folinate Koçak 50mg/5ml IV/IM Enjektabl Çözelti İçeren Flakon adlı ürünün 3774004 (SKT:02.2022) partisi, Calcium Folinate Koçak 100mg/10ml IV/IM Enjektabl Çözelti İçeren Flakon adlı ürünün 3773001 (SKT:12.2021) partisi, Calcium Folinate Koçak 200mg/20ml IV/IM Enjektabl Çözelti İçeren Flakon adlı ürünün 37759102 (SKT:11.2021) partisi ve Calcium Folinate Koçak 300mg/30ml IV/IM Enjektabl Çözelti İçeren Flakon adlı ürünün 3776993 (SKT:11.2021) partisine incelemeler tamamlanıncaya kadar İlaç Takip Sisteminde satış blokajı uygulandığı ve mevcut bulunduğu sağlık kuruluşlarında ilgili partilerin kullanımının durdurulmasının önem arz ettiği 09.07.2021 tarihinde duyurulmuştu. Yukarıda adı geçen ürünlerin belirtilen partileri yapılan inceleme ve analizler sonucu uygun bulunmuş olup, söz konusu partilere ait satış blokajının kaldırıldığı hususu ilgili sağlık mesleği mensuplarına önemle duyurulur.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.