RAPORLARI 28.02.2022 TARİHİNE KADAR YENİLENMESİ GEREKEN İLAÇLAR LİSTESİ HAKKINDA

Raporları 28.02.2022 Tarihine Kadar Yenilenmesi Gereken İlaçlar Listesi Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Kurumun internet sayfası aracılığıyla 21.01.2022 tarihinde yayımlanan duyuru ile belirtilen kronik hastalık ilaç gruplarına ait raporların 28.02.2022 tarihine kadar yenilenmesi gerektiği bildirilmiştir.

31.01.2022 tarihli duyurumuzda Birliğimiz tarafından oluşturulan 28.02.2022 tarihine kadar raporları yenilenmesi gereken ilaçların listesini yayınlamıştık. Birliğimiz tarafından kolaylaştırıcı olması amacıyla hazırlanan ilaç listesinde yer alan bazı ilaçlarla ilgili olarak, ilaç raporunda SGK duyurusunda yer alan rapor kodları olması durumunda raporun 28.02.2022 tarihine kadar yenilenmesi gerekmekte olup, diğer koşullarda bu kapsam dahilinde değerlendirilmeyecektir.

Örnek olarak, Statinler için; SUT 4.2.14.C/3.aa maddesinde yer alan "Beksaroten tedavisinde lipid düşürücü ilaç kullanımı gerektiğinde" ibaresi gereği, bu listede yer alacak olup, madde 4.2.28 ile ilişkili rapor kodlarında bu liste dahilinde değerlendirilmeyecektir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.