PİYASADA BULUNMAYAN İLAÇLARIN BİLDİRİMİ HAKKINDA

Piyasada Bulunmayan İlaçların Bildirimi Hakkında

Temininde çeşitli nedenlerle sorun yaşanan, piyasada bulunmayan, piyasada bulunan miktarı ihtiyacı karşılamayan ilaçlar ile ilgili olarak, meslektaşlarımız ve Bölge Eczacı Odalarımız tarafından ulaştırılan ve dağıtım kanallarından alınan bildirimler, Birliğimiz tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı'na düzenli olarak iletilmektedir.

Eczane eczacısı olan, kamu alanında çalışan ve akademisyen eczacılarımızın Birliğimize bildirimde bulunabilmesi amacıyla hazırlanan "Piyasada Bulunmayan İlaç Bildirimi Uygulaması" güncellenmiş olup, www.teb.org.tr internet sayfamızda yer almaktadır. İlgili uygulamaya https://tebapp.tebeczane.net/piyasada-bulunmayan-ilaclar linki üzerinden erişim sağlanmaktadır. Piyasada Bulunmayan İlaç Bildirimi Uygulaması, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan ilaç listelerine uygun olarak hazırlanmış olup, tek seferde birden fazla ilacın bildirimine olanak tanımaktadır.

Söz konusu ekran aracılığıyla meslektaşlarımız ve Bölge Eczacı Odalarımız tarafından ulaştırılan bildirimler Birliğimiz tarafından düzenli bir şekilde takip edilmekte olup, "Piyasada Bulunmayan İlaç Bildirimi Uygulaması" alanının aktif bir şekilde kullanılması, bahsigeçen ilaçların güncel durumunun takibi açısından büyük önem taşımaktadır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.