PİYASADA BULUNMAYAN İLAÇLARIN BİLDİRİMİ HAKKINDA

19.06.2018

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bilindiği üzere, meslektaşlarımız, erişimde sorun yaşadıkları ilaçları ve ecza deposuna ilişkin bilgileri,  www.teb.org.tr internet sayfamızda sol kısımda yer alan “Piyasada Bulunmayan İlaç Bildirimi Butonu" aracılığıyla Birliğimize iletebilmektedir.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan ilaç listelerine uygun olarak hazırlanan ve tek seferde birden fazla ilacın bildirimine olanak sağlayan bildirim ekranına, son bir aylık yapılan bildirimlerden oluşan rapor, Birliğimiz tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na bildirilmektedir.

İlaçlara erişimde yaşanan sorunlara bağlı olarak herhangi bir mağduriyet oluşmaması için, Birliğimiz tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna bilgi aktarımı ve yürütülecek çalışmalar açısından, meslektaşlarımızın, Piyasada Bulunmayan İlaçlarla ilgili olarak düzenli bir şekilde bildirimde bulunmaları büyük önem taşımaktadır.

Bilgilerinizi ve üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY