NOVARTİS FİRMASI TARAFINDAN YAPILAN BİLGİLENDİRME HAKKINDA

Novartis Firması Tarafından Yapılan Bilgilendirme Hakkında

Novartis Firması, 05.01.2024 tarihinden geçerli olmak üzere, TASIGNA® 200mg isimli ilaç için oluşan ilaç fiyat farklarının firma tarafından karşılanacağını iletmişti.

Firma tarafından yapılmak istenen uygulamanın, "Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolü”ne aykırı olduğu, bu ve benzeri şekilde firmalarca yapılmak istenen alternatif ödeme yöntemlerinin uygun olmadığı, firma yetkililerine Birliğimiz tarafından iletilerek, söz konusu uygulamanın sonlandırılması istenmiştir.

Novartis Firması bugün itibariyle söz konusu uygulamayı durdurduğunu Birliğimize bildirmiştir.

Firmaların bu tür uygulamalarını önlemeye yönelik çalışmalarımız devam edecektir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.