İLAÇ TAKİP SİSTEMİ’NDE SATIŞ BLOKAJI UYGULANAN İLAÇLAR HAKKINDA TİTCK DUYURUSU

İlaç Takip Sistemi’nde Satış Blokajı Uygulanan İlaçlar Hakkında TİTCK Duyurusu

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı tarafından 17.01.2022 tarihinde (bugün) yayımlanan “Tüm Sağlık Kuruluşlarının Dikkatine” başlıklı duyuru aşağıdaki şekildedir;

“Avis İlaç San. ve Tic. A.Ş. penisilin üretim tesisinde Kurumumuzca yapılan denetim neticesinde, tesiste üretilen ekli listedeki ürünlerin belirtilen partilerine gerekli inceleme, analiz ve değerlendirme süreci sonuçlanıncaya kadar İlaç Takip Sisteminde satış blokajı uygulanmış olup, mevcut bulunduğu sağlık kuruluşlarında ilgili partinin kullanımının durdurulması önem arz etmektedir. İlgili sağlık mesleği mensuplarına önemle duyurulur.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.