GERİ ÇEKME İŞLEMİ HAKKINDA

Geri Çekme İşlemi Hakkında

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan 07 Aralık 2020 tarihli “İlaç Geri Çekme” konulu duyuru aşağıdaki şekildedir;

“Osel İlaç San. ve Tic. A.Ş.”nin ruhsatına sahip olduğu “Diapam 10 mg / 2 ml Ampul” isimli ürünün 20625001 parti numaralısının sekonder ambalajının içinden 20624015 parti numaralı “Deksamet 8 mg/2 ml Ampul” isimli ürünün çıktığı yönünde Kurumumuza iletilen bildirimin değerlendirilmesi neticesinde bahse konu ürünlerin ilgili parti numaralılarına 19 Kasım 2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geri Çekme Yönetmeliği" ne göre 1. sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesinde) geri çekme işlemi uygulanmış olup, gereğinin yapılması ilgili firmaya duyurulmuştur. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.