GEÇİCİ KORUMA ALTINDAKİ YABANCILARIN REÇETE BEDELLERİNİN ÖDENMESİ HAKKINDA

Türk Eczacıları Birliği Genel  Sekreteri Ecz.Arman Üney, 25.07.2018 tarihinde (bugün), Göç İdaresi Genel Müdürü Sayın Abdullah Ayaz ve Uluslararası Koruma Dairesi Başkanı Harun Başıbüyük ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Sayın Genel Müdür, AFAD ile Genel Müdürlük arasında imzalanan devir protokolü doğrultusunda, Göç İdaresi İl Müdürlükleri’nin her ayın 1 ila 5’i arasında ödenek isteneceğini ve Genel Müdürlüğün de, her ayın 10’u ila 15’i arasında AFAD’dan ödenek talep edeceğini iletti.

TEB Genel Sekreteri Üney’in, Sayın Genel Müdüre, bu reçeteleri karşılayan meslektaşlarımıza, devir sonrası halen ödeme yapılmamış olmasının ekonomik açıdan büyük bir mağduriyet yarattığını ve kontrolü tamamlanan tüm reçeteler için illerin toplu olarak ödeme istemesi talebimizi iletmesi üzerine, Sayın Genel Müdür hem Mart hem de Nisan ayı reçeteleri için Göç İdaresi İl Müdürlüklerinin Ağustos ayının 1-5’i arasında birlikte ödenek talep etmelerinin sağlanabileceğini ve bunun illere iletileceği bilgisini verdi. AFAD’dan Göç İdaresine yapılan ödenek aktarımını takiben de eczanelere ödemelerinin yapılabileceğini aktardı.

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney bugün ayrıca SGK Ertuğrulgazi SSGM Merkez Müdürü Ecz.Elif Cihanoğlu ve Merkez Müdür Yardımcısı Ecz.Tuğcan Demirtaş ile de bir görüşme gerçekleştirdi.  Görüşmede, Mart ayı reçetelerinin Göç İdaresi İl Müdürlüklerine gönderildiği, Nisan ayı reçetelerinin de 28 Temmuz Cumartesi günü gönderileceği bilgisini alındı.

Görüşmelerde, geçici koruma altındaki yabancıların reçeteleri ile ilgili olan tüm bu süreçlerde standart bir uygulamaya geçilmesi ve mağduriyet yaşanmasını engellemek için Türk Eczacıları Birliği, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü  arasında üçlü işbirliği protokolünün imzalanmasının elzem olduğunu ve bu protokolün ivedilikle imzalanması yönündeki talebimizi hem Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerine hem de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerine bir kez daha ilettik.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.