GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE SÖZLEŞME YAPAN MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!

Değerli Meslektaşlarımız,

Geçici Koruma altındaki yabancıların reçete muhteviyatı ilaçlarının karşılanması ve reçetelerinin incelenmesi için gerekli usul ve esaslara ait işbirliği protokolü;

"3.4. Kağıt ortamında düzenlenen reçetelerin sadece: 1. Medula sisteminin ve/veya Sağlık hizmet sunucusuna ait sistemin çalışmaması nedeniyle ereçete düzenlenememesi halinde e-reçete düzenlenememesine ilişkin olarak “sistemlerin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir” ibaresi matbu ya da el yazısı şeklinde belirtilerek, a)Birinci basamak sağlık tesislerinde reçeteyi düzenleyen hekim ile il/ilçe sağlık müdürlüğünün onaylaması, b) Birinci basamak dışındaki sağlık tesislerinde acil olmayan hastalar için düzenlenen reçeteyi muayeneyi yapan hekim ile başhekim veya il/ilçe sağlık müdürlüğünün onaylaması, c)Birinci basamak dışındaki sağlık tesislerinde acil hastalar için düzenlenen reçeteyi müdahalede bulunan hekim ile başhekimin onaylaması, 2. E-reçete düzenlenmesi mümkün olmayan majistral ilaçların eczane tarafından karşılanması, 3. Majistral ilaç ile majistral olmayan bir ilacın beraber bulunduğu reçetelerin birinci maddede belirtilen onay sürecinden geçmesi, 4. Sevk ile başvurulan Özel hastanelerde ve üniversite hastanelerinde düzenlenen reçeteler için düzenlenen reçeteyi müdahalede bulunan hekim ile başhekimin onaylaması, Hallerinde reçete bedelleri karşılanır" hükmü gereği; manuel yazılan reçetelerde başhekimlik ve Sağlık Müdürlüğü onayı olmadan karşılanan reçeteler kesinti sebebidir. Bilgilerinize sunarız.

9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu