E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖREV BELGESİ DÜZENLENMESİ HAKKINDA

E-Devlet Üzerinden Görev Belgesi Düzenlenmesi Hakkında

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetimizin, 06.05.2021 tarihinde T.C. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile gerçekleştirdiği görüşmede, ülke genelinde, 30.04.2021 – 17.05.2021 tarihleri arasında uygulanmakta olan tam kapanma tedbirleri kapsamında, eczacılarımızın ve eczane teknisyenlerimizin eczanelere gidiş geliş için kısıtlamalardan muaf olması ile ilgili olarak;

• Eczacılarımızın eczacı kimlik kartlarını ibraz ederek geçiş sağlayabilmesi,

• Eczane çalışanlarımız, Eczacı Odası Çalışanlarımız ve Türk Eczacıları Birliği çalışanlarımızın e-devlet veri tabanına eklenerek kendileri için görev belgesi düzenlenmesi suretiyle muafiyet sağlanması görüşülmüştür.

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem sistemiyle Birliğimizin Eczacı Bilgi Sistemi arasında sağlanan entegrasyon ile, EBS’de kayıtlı olan eczane teknisyenlerimizin, eczacı odası çalışanlarımızın ve Türk Eczacıları Birliği çalışanlarımız; muafiyetle ilgili bir kısıtlamayla karşılaşmadan e-devlet üzerinden görev belgesi düzenleyebilmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.