AXİVOL PLUS İSİMLİ İLAÇLARA UYGULANAN GERİ ÇEKME İŞLEMLERİ HAKKINDA

Axivol Plus İsimli İlaçlara Uygulanan Geri Çekme İşlemleri Hakkında

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan 3 Aralık 2018 tarihli “İlaç Geri Çekme” konulu duyuru ile;

Abdi İbrahim İlaç San ve Tic. A.Ş.’nin ruhsatına sahip olduğu “Axivol Plus 2.5/60 mg Efervesan Tablet” adlı ürünün ekteki listede yer alan parti numaralılarına, “Axivol Plus 2.5/120 mg Efervesan Tablet “adlı ürünün ekteki listede yer alan parti numaralılarına kullanma talimatı bilgilerinde tespit edilen uygunsuzluk nedeniyle 19 Kasım 2015 tarih ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geri Çekme Yönetmeliği”ne göre 1. sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulandığı, gereğinin yapılmasının ilgili firmalara duyurulduğu belirtilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

SATIŞ BLOKAJI UYGULANAN ÜRÜN HAKKINDA TİTCK DUYURUSU