8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasi kültürünün yerleşmesi ile kadınlar; eğitimden bilime, sanattan kültüre hayatın her alanında başarı ile yerini almış ve almaya devam etmektedirler. Aile birliğinin en önemli unsuru, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, sosyal ve ekonomik hayattaki bu başarıları kadar, yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadırlar. Bu bağlamda, kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarının artırılması, eğitimlerinin önündeki engellerin kaldırılması, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları ile ekonomik özgürlüğe kavuşmaları, ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi, kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi büyük önem taşımaktadır. Tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde daima en ön safta yer alan, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman da vatanın kurtuluşunda görev üstlenen fedakâr kadınlarımız, geride asla unutulmayacak bir miras bırakmışlardır. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazilerimizin kıymetli anneleri ile eşleri olmak üzere, fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz.

9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu