418-KRONİK HASTALIKLARDA REÇETESİZ İLAÇ TEMİNİ UYGULAMASI SONLANACAK OLAN İLAÇ GRUPLARI HAKKINDA(GÜN

418-Kronik Hastalıklarda Reçetesiz İlaç Temini Uygulaması Sonlanacak Olan İlaç Grupları Hakkında (GÜNCELLENDİ)

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Kurumun internet sayfası aracılığıyla 21.01.2022 tarihinde yayımlanan duyuru ile aşağıda yer alan kronik hastalık ilaç gruplarına ait raporların 28.02.2022 tarihine kadar yenilenmesi gerektiği bildirilmiştir.

“1) 4.2.12 - İmmünglobulinlerin kullanım ilkeleri 2) 4.2.13 - Hepatit tedavisi 3) 4.2.14 - Kanser tedavisinde ilaç kullanım ilkeleri 4) 4.2.15 - Klopidogrel, silostazol, ivabradin, prasugrel, dabigatran, rivaroksaban, apiksaban, tikagrelor ve ranolazin kullanım ilkeleri 5) 4.2.18 - Orlistat kullanım ilkeleri 6) 4.2.27 - Faktör ve diğer kan ürünlerinin reçete edilme ilkeleri 7) 4.2.30 - Pulmoner hipertansiyon ile kronik tromboembolik pulmoner hipertansiyonda ilaç kullanım ilkeleri 8) 4.2.33.D - Göz hastalıkları tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar 9) 4.2.34 – Multipl Skleroz Hastalığında fampiridin, beta interferon, glatiramer asetat, teriflunomid, dimetil fumarat, fingolimod, okrelizumab, kladribin, natalizumab ve alemtuzumab kullanım ilkeleri 10) Sağlık Bakanlığı Renkli Reçete Sistemi’ne dahil ilaçlar”

Raporları 28.02.2022 tarihine kadar yenilenmesi gereken ilaçlar hakkında, meslektaşlarımız için kolaylaştırıcı olması açısından Birliğimiz tarafından hazırlanan liste ekte yer almaktadır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.