1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun

COVID-19 pandemisinin içinden geçerken mücadele ve birliğin günü olan 1 Mayıs’ta özgür, adil, eşit, demokratik bir dünya talebimiz daha da acil bir ihtiyaç halini alıyor. Zira pandemi ile birlikte işsizliğin, güvencesiz çalışmanın, emek sömürüsünün altı iyice çizilmiş oldu. İş sağlığı ve güvenliği politikaları, her zamankinden daha önemli ve hayati konumda.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği verileri, 2002 yılında 146 olan işçi ölümlerinin 2020 yılında 2 bin 427’ye ulaştığını gösteriyor. Öte yandan Avrupa Birliği'nin resmi istatistik ofisi Eurostat ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verilerine göre Türkiye, Avrupa’da iş kazalarında en fazla insanın hayatını kaybettiği ülkeler sıralamasında birinci durumda.

Alın terinin, emeğin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz.