1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ

1 Aralık Dünya AIDS Günü

1 Aralık günü, HIV/AIDS ile ilgili bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla 1988 yılı itibariyle Dünya AIDS Günü olarak kabul edilmiştir. HIV/AIDS, dünyada ilk tanımlandığı 1980’li yıllardan itibaren pek çok kişiyi etkisi altına almıştır. Veriler, bugün 37 milyon civarında kişinin HIV taşıdığını göstermektedir. Ancak konuya ilişkin bilgi ve bilinç yeterli düzeye ulaşamamıştır. Virüs  ve hastalık konusunda toplumlar yeterli düzeyde bilgilendirilmediği takdirde hastalık daha fazla yayılmakta ve bunun yanı sıra teşhis konulan hastalar önyargılar doğrultusunda ayrımcılığa maruz kalmaktadır.

HIV/AIDS’in sınırlandırılması; toplumun bulaşma yolları ve hastalıktan korunma konusunda bilinçlendirilmesi ile mümkün hale gelmektedir. HIV/AIDS’in önlenebilir olduğu unutulmamalı; başta sağlık alanındaki yöneticiler ve sağlık çalışanları olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve bilinç oluşturulmalıdır. Bu doğrultuda halka en yakın sağlık danışmanı olan eczacılar bugüne dek pek çok projenin içinde yer almış, toplum sağlığına katkı sunmuştur. Türk Eczacıları Birliği olarak bundan sonraki süreçte de başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere alanda söz sahibi olan tüm paydaşlarımızla birlikte ortak çalışmalar yürütmeye, projelerin içerisinde yer almaya hazırız.

Türk Eczacıları Birliği