ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ (HASSAS TERAZİLER) PERİYODİK MUAYENELERİ HAKKINDA

Meslektaşlarımızın Dikkatine;

Ölçüler ve Ayarlar Kanunu kapsamında, eczanelerde bulunan hassas terazi ve gram takımlarının muayenelerinin iki senede bir yapılması gerekmektedir. Bu suretle, söz konusu cihazlarının muayenesini 2019 yılında yaptırmış olan eczanelerimizin 2021 yılında tekrar muayene yaptırması gerekmektedir.

Eczacılarımızın, Hizmet Talep Formu doldurması, çıktısını alarak eczacı tarafından eczane kaşesi ve ıslak imza ile imzalaması ve en geç 28 Ocak 2021 Perşembe günü mesai bitimine kadar odamıza teslim etmesi gerekmektedir.

Hassas Teraziler için odamızın anlaşmış olduğu yetkili muayene servisi eczanelere bizzat gelerek kalibrasyonu yapacağından, kalibrasyon ücreti servis eczaneye geldiğinde peşin olarak ödenecektir.

Gram kütlelerinin muayenesi için TSE’ye gönderim süreci hakkında bilgilendirme daha sonra yapılacaktır.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrası gereğince; Beyanname vermeyen, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilere idari para cezası verileceği belirlenmiş olduğundan, meslektaşlarımızın konu hakkında azami dikkat göstermesi önemlidir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.